Niveau 4 Sport- en Bewegingscoördinator MBO+

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Sport en Bewegen    
   
   
 

Opleiding

Opleiding Niveau 4 Sport- en Bewegingscoördinator MBO+
Soort voltijd
Duur Circa 2 en 3 maanden
Beschrijving Is bewegen je passie? Vind je het heerlijk om te sporten? Is het begeleiden van
mensen jou op het lijf geschreven? Dan is CIOS Goes/Breda iets voor jou! Door jouw lessen en trainingen breng jij straks iedereen het plezier van bewegen bij. Je bent
bijvoorbeeld werkzaam als sportleider of coach bij een sportvereniging. Of als bewegingsagoog bij instellingen voor verstandelijke gehandicapten of psychiatrische patiënten. Maar ook als sportentertainer op een camping/bungalowpark kun jij prima aan de slag.

Plezier in bewegen heeft niet iedereen. Jij natuurlijk wel! Om dit plezier over te kunnen brengen op anderen, moet je niet alleen beschikken over een hoop enthousiasme. Je moet ook beschikken over kennis. En die kennis moet je kunnen overdragen. Ook theorie is dus belangrijk bij CIOS Goes/Breda. Jij leert hoe je mensen motiveert en hoe je een goede training opbouwt.

Informatie over de opleiding
Jij leert als sport- en bewegingscoördinator les te geven in sport- en bewegingssituaties. Ook leer je projecten en evenementen te organiseren. Met mensen leren omgaan is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Het grootste deel van jouw kennis en vaardigheden doe je op in de praktijk tijdens de stageperiodes. Je volgt de beroepsopleidende leerweg (BOL). Je gaat iedere dag naar school, afgewisseld met stageperiodes ofwel beroepspraktijkvorming (BPV). De mbo+ opleiding is de volwaardige niveau 4-opleiding, maar dan in een verkort traject! Je hebt dan al een mbo-diploma op zak in twee jaar en drie maanden in plaats van in vier jaar! De ‘+’ wordt vooral ingevuld door de extra sport-managementvaardigheden en de sport mini-onderneming.
Eisen Vooropleiding en vervolg
Je kunt worden toegelaten tot deze verkorte opleiding met je havo- of
vwo-diploma. Ook met een mbo niveau 4-diploma word je toegelaten. Na deze mbo+ opleiding kun je goed doorstromen naar een hbo-opleiding. Vaak kan dit ook in een verkort traject. Je kunt op deze manier in vijf jaar tijd zowel je mbo- als je hbo-diploma halen!
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen