Vitaliteitscoach

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Personal trainer    
   
   
 

Opleiding

Opleiding Vitaliteitscoach
Soort voltijd
Duur 3 module van 90 uur
Beschrijving

Specialist in vitaal leven en werken
De Wereld Gezondheidsorganisatie geeft aan dat ruim 75% van alle welvaartziekten worden veroorzaakt door onze levensstijl. Dit betekent dat we zelf voor 75% invloed hebben op het voorkomen van welvaartziekten en het behoud van onze gezondheid! Meer dan ooit is er vraag naar specialisten die mensen kunnen begeleiden naar een optimale balans tussen een gezonde geest en een vitaal lichaam.

De opleiding Vitaliteitscoach is het paradepaardje op het gebied van vitaliteitsmanagement. Deze opleiding is bedoeld voor mensen die zich op dit vlak willen specialiseren. De opleiding Vitaliteitscoach biedt een bijzondere combinatie van persoonlijke ontwikkeling en het leren van vaardigheden om cliënten met vitaliteitsvragen te kunnen begeleiden. Een Vitaliteitscoach werkt vanuit een integrale visie, dat wil zeggen dat er naar een balans wordt gezocht tussen lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welbevinden. Tredus biedt in samenwerking met Sonnevelt opleidingen deze opleiding aan.

Resultaat
• U ontwikkelt zich als specialist op het gebied van een gezonde levensstijl
• De inzichten en technieken die u leert tijdens deze opleiding kunnen zowel preventief als curatief worden ingezet
• U kunt advies en begeleiding geven bij diverse vormen van lichamelijke, psychische en psychosomatische klachten
• U kunt in het bedrijfsleven in het kader van vitaliteitsmanagement, trainingen en persoonlijke begeleiding geven om ondermeer het ziekteverzuim terug te dringen en de werktevredenheid te vergroten.
• U kunt binnen de health sector cliënten begeleiden met vitaliteitsvragen
• U kunt zelfstandig een praktijk starten als Vitaliteitscoach

Obouw
De opleiding Vitaliteitscoach bestaat uit drie delen:

  • Coaching: Vernieuwend Coachen of Mental Coach
  • Stress: Stresscounselor
  • Voeding: Trainer Hormoonfactor, Natuurvoedingsadviseur of Gewichtsconsulent

Heeft u binnen elk deel 1 module succesvol heeft afgerond, dan bent u Vitaliteitscoach.
Alle modules kunnen ook als afzonderlijke opleiding en in willekeurige volgorde worden gevolgd.

Inhoud coaching
Module Vernieuwend Coachen: Deze methode helpt cliënten om van hun hoofd in het hart te komen met als basis het zelfhelende mechanisme dat in ieder mens aanwezig is.
Module Mental Coach: Als Mental Coach beschikt u over effectieve technieken die het beste in mensen naar boven halen. U helpt anderen succesvol te

Inhoud stress
Module Stresscounselor: U leert mensen met stressgerelateerde klachten te begeleiden. Er is in toenemende mate vraag naar professionele counselors, die voor individu en organisatie zowel preventief als curatief kunnen werken met betrekking tot thema’s gerelateerd aan stressmanagement.

Inhoud voeding
Module Gewichtsconsulent: U leert de meest recente wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding, effectief bewegen en de invloed van de psyche op het eetpatroon.
Module Natuurvoedingsadviseur: Goede voeding is de basis van een optimale gezondheid. Tijdens deze opleiding ontwikkelt u gespecialiseerde kennis op het gebied van natuurvoeding.
Module Trainer Hormoonfactor: Deze opleiding laat zien dat de werking van hormonen een grote invloed heeft op (over)gewicht.

Cursusgegevens


Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor diegene die specialist wil worden op het gebied van vitaliteitsmanagement.

Toelatingseisen
HBO denk- en handelniveau

Leeftijd
Minimaal 18 jaar bij het afleggen van het examen.

Diploma
Bij een voldoende voor de eindopdracht, een voldoende voor de huiswerkopdrachten, het voldoen aan de aanwezigheidsplicht van 80% en de betalingsverplichting ontvangt u per module een diploma. Indien u alle drie de modules aan de eisen heeft voldaan ontvangt u het diploma Vitaliteitscoach.

Accreditatie
Na afronding van deze opleiding kunt u zich aansluiten bij een beroepsvereniging. U dient dan ook in het bezit te zijn van een diploma Medische Basiskennis. Dit geeft uw cliënten de mogelijkheid om de kosten van uw behandeling geheel of gedeeltelijk terug te vragen van hun ziektekostenverzekeraar, mits zij hiervoor verzekerd zijn. De opleiding Vitaliteitscoach is geaccrediteerd door de beroepsvereniging BATC, VIV en FAGT (In voorbereiding).

Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen