Vitaliteitsmassage

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Personal trainer    
   
   
 

Opleiding

Opleiding Vitaliteitsmassage
Soort voltijd
Duur 60 uur
Beschrijving

In onze gestreste westerse maatschappij wordt steeds meer gecommuniceerd en minder contact gemaakt. Dit verklaart wellicht de sterk groeiende belangstelling voor wellness. In deze branche ligt de nadruk vooral op warmte en persoonlijke aandacht. Massage is dé sleutel om weer in gesprek met uzelf te gaan, vitaal te worden. Met als leidraad de vakkundig ontwikkelde massages uit het Verre Oosten leert u de taal van uw eigen lichaam én die van anderen.
De opleiding Vitaliteitsmassage richt zich op het ontstressen van het lichaam. Vitaliteitsmassage werkt voornamelijk op het balanceren van de interne systemen van het lichaam. Iedere vorm van massage heeft wel iets goeds in zich, maar tijdens deze 1-jarige opleiding leert u de essentie van vier bewezen massagevormen: reflexzonemassage, integrale lichaamsmassage, stoelmassage en Aromatherapie. Deze bijzondere combinatie vormt de basis voor uw verdere ontwikkeling als massage- therapeut. Met uw handen en hart als kompas leert u op een gestructureerde manier uw cliënt beter in evenwicht te brengen.


Resultaat:

 • U kunt verbanden leggen tussen stressgerelateerde klachten van uw cliënten en de lichamelijke klachten die dit kan veroorzaken. U kunt uw cliënten begeleiden in dit persoonlijke proces.
 • U beschikt over ruim voldoende vaardigheden en technieken uit de refl exzone en aromatherapie, stoel,- en integrale lichaamsmassage die nodig
  zijn voor een volledige vitaliteitsmassage.
 • U kunt bewuste keuzes maken in het aanbieden van de meest geschikte massagevorm voor uw cliënten.
 • U bent in staat om uw cliënten te stimuleren de juiste keuzes te maken voor een evenwichtiger leven.
 • U heeft met de vitaliteitsmassage een solide basis gelegd voor verdere opleidingen tot massagetherapeut.

Tevens is het een waardevolle aanvulling op een coachopleiding.
Als vitaliteitsmasseur kunt u aan de slag bij sauna’s en beautyfarms. Ook kunt u voldoen aan de stijgende vraag van fitnesscentra en het bedrijfsleven voor ‘massage-on-the-job’.

Opbouw
De opleiding Vitaliteitsmasseur is opgebouwd uit 1 module van 10 lesdagen.

Inhoud module 1:
Gedurende de periode van één lesjaar zijn de lesdagen onderverdeeld in 4 belangrijke onderdelen:

 • Integrale Lichaamsmassage: Dit onderdeel bestaat uit 2 lesdagen. Na een algemene uitleg over de geschiedenis en de werking van massage, gaat u direct praktisch aan de slag.
 • Voetreflexzonemassage: Dit gedeelte laat u in 2 lesdagen de verbanden ervaren tussen de diverse reflexzones van het lichaam en de corresponderende organen.
 • Stoelmassage: Sinds zijn introductie, 15 jaar geleden, is deze populaire massage niet meer weg te denken uit het Nederlandse bedrijfsleven. dit onderdeel bestaat uit 2 dagen.
 • Aromatherapie: Alle bovenstaande massagetechnieken kunnen ondersteund worden met de heilzame werking van Etherische oliën. dit onderdeel bestaat uit 2dagen
 • Algemene natuurgeneeswijzen, 1 dag.
 • Oefendag
 • Examen theorie en praktijk

Cursusgegevens
Doelgroep: De studie tot Vitaliteitsmasseur is bedoeld voor diegene die door middel van massage cliënten wil behandelen en wil helpen weer vitaal te worden.

Toelatingseisen: Er is geen speciale vooropleiding vereist. Enige praktijkervaring wordt aanbevolen.

Leeftijd: Minimaal 18 jaar bij aanvang opleiding.

Omvang:
- De lessen zijn 1 x per 14 dagen. In totaal zijn er 10 lesdagen.
- Lestijd; 09.30-16.30 uur
- Lesdag: verschilt per locatie
- Theoriedeel: Klassikaal contactonderwijs
- Opdrachten: Thuis en/of op het stageadres portfolio uitwerken (3 uur per week)
 
Examen:
Het examen bestaat uit 3 onderdelen:
* Huiswerkopdrachten
* Een schriftelijk examen
* Een praktijk examen

Diploma:
Bij een voldoende voor zowel het theoretisch als het praktisch examen, een voldoende voor de huiswerkopdrachten, de aanwezigheidsplicht van 80% en de betalingsverplichting ontvangt u het certificaat Vitaliteitsmasseur.

Accreditatie:
Na afronding van één van onze beroepsopleidingen kunt u zich aansluiten bij een beroepsvereniging. Dit geeft uw cliënten de mogelijkheid om de kosten van uw behandeling geheel of gedeeltelijk terug te vragen van hun ziektekostenverzekeraar. De opleiding Vitaliteitsmasseur is geaccrediteerd door de beroepsvereniging BATC*.

Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen