Fit!vak Fitnesstrainer - B

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Fitnesstrainer    
   
   
 

Opleiding

Opleiding Fit!vak Fitnesstrainer - B
Plaats Purmerend
Soort voltijd
Duur +/- 6,5 maand
Beschrijving

De branche erkende opleiding Fitnesstrainer B is geschikt voor iedereen die het Fitnesstrainer A diploma van Fitvak in zijn bezit heeft en hiermee dieper in wil gaan op het vak fitnessinstructeur (heeft u wel interesse, ervaring en/of een ander fitnessbranche gerelateerde diploma, maar geen fitvak A diploma, informeer dan bij ons naar de mogelijkheden). De opleiding gaat in op meer klantspecifieke training en alle zaken die hiervoor van belang zijn. De cursist wordt opgeleid om gevorderde sporters, topsporters en mensen met specifieke klachten en/of wensen te begeleiden.
 
Wanneer je met goed gevolg het door Fitvak erkende Fitnesstrainer B diploma hebt behaald kan men zich ook registreren in het Nationale EREPS register op niveau 4.

De opleiding wordt gegeven op MBO en ten dele op HBO niveau. De opleiding duurt 11 lesdagen (+/- 40 contacuren) inclusief examens en portfolio avonden.

In de opleiding komen de volgende vakken en themagebieden aan de orde:

Uitgebreide trainingsleer, biomechanica, neurofysiologie en inspanningsfysiologie:

  • Gebruik energiesystemen gericht op (wedstrijd)sport en doelgerichte training
  • Het maken van een juiste periodisering op micro, meso en macro niveau
  • Het maken van bewegingsanalyses gericht op (wedstrijd)sporters
  • Het maken van een uitgebreid portfolio/scriptie, wat het uitgangspunt van de opleiding zal zijn. Deze scriptie zal je moeten verdedigen aan het eind van de opleiding.

Meer informatie over het portfolio kunt u vinden op onze website bij Fitnesstrainer B.

Let op: Fit!vak heeft het praktijkexamen bij deze opleiding afgeschaft. Je zult nu beoordeeld worden op een schriftelijk examen en het portfolio.

Eisen

Doelgroep: Fitnesstrainer - A docenten

Toelatingseisen: Fitnesstrainer A diploma (heb je een ander soortgelijk diploma, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden)

Toetsing: Schriftelijk examen, maken van een portfolio(scriptie) die voldoet aan de eisen en goed wordt gekeurd door het Fitvak opleidingsinstituut, praktijkexamen die wordt afgesloten met een mondeling panelgesprek van één uur.


Let op. Hoewel bovenaan is aangegeven dat deze opleiding voltijd is, is de opleiding tot Fit!vak Fitnesstrainer B een deeltijd opleiding. Deze fout wordt veroorzaakt door een bug in de website!

Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen