Fit!vak Fitnesstrainer - A

Pijl Terug  
Pijl Opleidingen Fitnesstrainer    
   
   
 

Organisatie

Organisatie Wellness Profi Center
Contactpersoon Tamara de Lang  
Plaats Purmerend  
E-mail tamara@wellnessproficenter.nl  
Beschrijving

In 2009 heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport officieel het stokje van erkenning overgedragen aan de brancheorganisatie Fit!vak.  
 
Het ministerie erkent daarmee Fit!vak voortaan als de officiële
instantie als het gaat om examinering en erkenning van diploma’s. Hiermee wordt het Fit!vak diploma nu definitief als het branchediploma gezien. Daarnaast is het nieuwe registratiesysteem EREPs (www.ereps.nl)
ook mede opgericht door Fit!vak en kun je alleen in EREPs komen met goedkeuring en examen van Fit!vak en de door hun opgestelde en vereiste competenties. 
 
De opleiding Fitnesstrainer A is bedoeld voor diegene die parttime of fulltime in een fitnesscentrum willen werken als Fitness Instructeur, begeleider, trainer en/of daar al werkzaam in zijn maar graag een door de branche erkend diploma willen halen. Er is geen specifieke vooropleiding nodig en de opleiding wordt gegeven op MBO niveau. Het beheersen van de Nederlandse taal is wel een vereiste.
 
De opleiding omvat 14 lesdagen (afhankelijk van de competenties) inclusief het theorie-examen en het praktijkexamen. De lesdagen zijn altijd op zaterdag. Tijd van 11.30 – 16.00/17.00.
 
In de opleiding komen de volgende
onderwerpen aan de orde: 

•          Portofolio maken
•          Functionele anatomie
•          Inspanningsfysiologie & trainingsleer
•          Praktijk fitness (bewegingsanalyse, testen/meten, trainen)
•          Voeding
•          Les en leidinggeven (theorie + praktijk)

U doet examen in drie onderdelen: 
        
- Theorie
- Portofolio
- Praktijk lesgeven
 
De opleiding wordt afgesloten met een praktijkexamen. Voordat u dit kunt doen, moet u een portfolio opbouwen. De inhoud van het portfolio wordt beoordeeld door het Fit!vak opleidingsinstituut.  Als dit voldoende is, wordt u ingeschreven voor het praktijkexamen. Het portofolio is daarom ook een essentieel onderdeel van deze opleiding Physical Fitness Advies Buro (onderdeel van Wellness Profi Center) heeft een hoog slagingspercentage waarbij kwaliteit een belangrijke factor is. Tijdens het volgen van de opleiding heeft u als cursist ook de vrijheid en service om hier te trainen en om alvast te oefenen voor het praktijkexamen. 
 
Deze veelzijdige sportschool is naast een opleidingsinstituut van Fit!vak ook één van europa’s grootste boksscholen. U zult hier dan ook veel topsporters op het gebied van boksen tegenkomen. Daarnaast specialiseren wij
ons ook in overige topsport zoals handbal (KRAS Volendam & VOC Amsterdam), basketbal en atletiek.
 
De eigenaar van deze sportschool en tevens de eindverantwoordelijke voor de opleidingen geeft elke zaterdag voordat de cursus start ook een goede Power Workout voor wedstrijdsporters en recreanten. Iedereen kan aan deze les meedoen en als cursist kunt u dit perfect combineren met uw lesdag. In deze training komen veel aspecten van trainingsleer en inspanningsfyiologie aan bod. Een aanrader dus!

 
Lees meer
Netwerk: Sport vacatures  | Vacatures onderwijs  | Bijbanen  | Fiscale vacatures  | Hydrographic Jobs  | Transport Vacatures  | Fitness opleidingen